Menu
Muzeum Napajedla
Mapa webu
rozšířené vyhledávání

Jaroslav Prokop – Vladimír Mišík a dvaapadesát hudebníků / 24. 5. – 18. 6. 2017

Foto: Pavel Ligr

Vladimír Mišík a dvaapadesát hudebníků je název nového výstavního souboru, který vznikl propojením dvou fotografických cyklů Jaroslava Prokopa. První z nich se jmenuje Muzikanti a byl poprvé představen v roce 2013 v pražském Kongresovém centru Národní banky.

Sestává z menších, klasicky adjustovaných portrétních fotografií protagonistů tuzemské rockové komunity. Druhý soubor tvoří černobílé velkoformátové fotografie z cyklu Vladimír LXX Mišík, který do poloviny května roku 2017 hostila galerie Kampus. Nově spojené kolekce fotografií jsou Prokopovou poctou a gratulací k významnému životnímu jubileu přítele, muzikanta a zpěváka, jedné z legend tuzemské rockové hudby.

Doc. MgA Jaroslav Prokop (1950) je absolventem Ateliéru fotografie na pražské FAMU. Výrazně na sebe upozornil už během studií fotografiemi místních neestrádních hudebníků. Jeho rozsáhlý archiv je mapou tuzemské potlačované hudby sedmdesátých a osmdesátých let, v nichž je jeho činnost výrazně spjata s legendárním Junior klubem Na Chmelnici. Od druhé poloviny sedmdesátých let se jeho snímky začaly objevovat na obalech hudebních nosičů, které se podařilo protlačit hustým sítem cenzury. Prokop se prosadil také jako vyhledávaný divadelní fotograf a portrétista. Svoje práce vystavoval mnohokrát, jak na samostatných, tak na společných výstavách doma i v zahraničí. Od roku 1999 působí jako vedoucí ateliéru Reklamní fotografie na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně.

Fotoreportáž z vernisáže

TVS: Napajedla – Výstava o povodních

Datum vložení: 19. 6. 2017 17:45
Datum poslední aktualizace: 29. 1. 2022 15:45